“Projekt plava planeta” – osvrt na knjigu


Na stranicama g.Antića među ostalim “blagom” možete pronaći i besplatnu knjigu “Projekt plava planeta”.
Moram reći da sa stajališta tema na ovome blogu ova knjiga ne spada u naslove koje preporučam za čitanje.

Dapače ne preporučam vam je ako se osjećate sugestibilni i da se lako i nekritički “ljepite” za sve što vam dođe pod ruku.
Zašto je onda spominjem?

Vrijednost knjige jest u kompilaciji informacija iz područja teorija urota, koncepta tajnih vlada i ideje dobrih i loših ET-a.
Uz ogradu mogli bismo je nazvati nekakvim leksikonom pojmova iz područja popularne vanzemaljske terminologije i teorija urote.


Molim čitatelje da prilikom čitanja zauzmu kritički i distancirani stav o temama koje knjiga obrađuje.
Knjiga iznosi ekstremno kontroverzne informacije bez mogućnosti provjere izvora ili validnosti navedenih dokumenata ili identificiranja tzv. svjedoka

Ipak temeljem poveznica događaja, osoba i terminologije koja se slaže s drugim kredibilnim izvorima s ovog područja isplati se informativno upoznati s hipotezama koje iznosi. Opasnost ovdje leži u onoj poslovici 9/10 istine i 1/10 laži su najbolja laž.

Autor, svjedoci?

Prvi kamen spoticanja jest nepoznati autor. Kada sudite o nekoj informaciji izvor igra važnu ulogu. Ovdje je izvor nepoznat. Umotan je u nekakav “Dosje X”-ovsku priču o liku koji je “zviždač” – izgnanik iz SAD-ove obavještajne službe. Odabranim ljudima iz tajnosti svog nepoznatog skrovišta šalje komliciranim protokolima ultra tajne informacije.

Spomenimo na ovom mjestu još dva “zviždača” koju su poginuli nasilnom smrću – bivši pukovnik obavještajne službe William Cooper i geofizičar zaposlen na ultratajnim projektima Phil Schneider. Radove obojice možete naći na istom webu g.Antića ovdje.

Uočljiva je velika sličnost u podacima – citiranje oznaka tajnih dokumenata, imena članova vijeća NSA kao u informacijama gornje dvojice, zatim spominjanje vanzemaljskih materijala specijalne kristalne strukture koje spominje i Phil Schneider.

Nakon što pročitate sva tri izvora čini se očitim kako je nepoznati autor uzeo materijale gornje dvojice i nadopunio ih dodatnim svjedočanstvima i osobnim mišljenjima i konstrukcijama popunio rupe u slici koju je želio oslikati.

Idući problem su svjedoci o kojima opet ništa ne znamo osim da su oni navodno osoblje podzemnih baza.

Kratak sadržaj

Autor nudi sliku svijeta koju bi mogli nazvati mješavinom popularnih filmskih naslova “Matrix-a” i “Dosje X”.

Za nas Zemljane priča počinje 1947. sa padom vanzemaljske letjelice u SAD-u na područje New Mexica, Roswell.

Vlada SAD-a dolazi u posjed letjelice i okupanata letjelice od kojih je samo jedan preživio.

Nakon prvotnog šoka vlada SAD-a pokušava slati radio poruke ET-ima. Ovo čine zato što jedini preživjeli pada, zatočenik američke vojske umire od nepoznate bolesti. Kontakt uspijeva na neočekivan način. Naime kontaktira ih sasvim drugi savez ET civilizacija i nudi suradnju ukoliko se organizira nuklearno razoružanje na svjetskoj razini. Isti upozoravaju na zločeste ET-e iz Orion sazvježđa koji se upravo spremaju ponuditi prljavu “ponudu”. Vlada SAD-a odbija i odlučuje prihvatiti ponudu iz Orion-a koju predvode tzv. Sivi ET-i.

Sklapa se ugovor kojim se Orion savezu dozvoljava otimanje i eksperimentiranje nad ljudima i životinjama na području SAD-a. Zauzvrat Sivi nude naprednu tehnologiju koja će SAD-u zacementirati status velesile na Zemlji kao i obećanje da se neće petljati u našu evoluciju. Sporazum također definira domaćinstvo vlade SAD-a za Sive i njihove saveznike unutar za tu svrhu izgrađenih stambenih objekata američke vojske kao i obratno – odabrani članovi od strane vlade SAD-a boravit će na rodnim planetima Sivih.

Provođenje sporazuma je rezultiralo izgradnjom desetina tajnih podzemnih baza u čijoj izgradnji i projektiranju su djelomično surađivali i Sivi.

U tim prostorima iako na odvojenim razinama žive zajedno probrani pripadnici američke vojske, znanstvenici kao i tisuće Sivih ET-a.

Temeljna motivacija Sivih je dolazak u posjed ljudske krvi, enzima i ljudskog genetskog materijala. Oni se navodno mogu direktno hraniti ljudskom krvi i enzimima. U nedostatku ljudi služe se mutilacijom goveda koja mogu poslužiti ka zamjena. Pokušavaju i uspijevaju “čipirati” otete ljude te stvoriti hibride s ljudima kako bi osigurali nastavak svoje vrste koja izumire.

Drugi ključni aspekt knjige su motivi i akcije tajne misteriozne grupe MJ12 unutar SAD-a. Ista je stvorena kao ultra tajno vrhovno tijelo za vanzemaljske poslove. Sljedom događaja ona je preuzela drugu funkciju.
Sivi su još 60-ih godina izvjestili ljudske kolege da će Zemlja proživjeti dramatične geološke promjene tijekom 21. stoljeća što će život na njenoj površini učiniti nemogućim. Sljedom toga ovo tijelo je počelo osmišljavati 3 scenarija za spas probranih članova čovječanstava pod kodnim imenom alternativa 1, alternativa 2, alternativa 3. Planovi su uključivali izgradnju podzemnih gradova na Zemlji, mogućnost koloniziranja Mjeseca (kodno ime ADAM) i Marsa (kodno ime EVA) i treću morbidnu ideju – depopulaciju Zemljana putem virusa i otrovne hrane kako bi se pokušala povratiti prirodna ravnoteža planetu.

Milosrdni vampiri i nordijski anđeli?

Sivi su bića koja postoje u 4D dimenziji. Drugim riječima oni imaju znanje manipuliranja materijom – mogu pretvarati materiju u energiju i obratno. U stanju su putovati kroz vrijeme. Posjeduju uređaj kojim mogu gledati povijest kao holografski film – spominje se holografska slika Kristovog raspeće. Svaka ljudska jedinka može biti meta psihološke manipulacije. Naime Sivi mogu ispitati um osobe i utisnuti željena iskustva ili emocije kao da su se stvarno desila. U konačnici Sivi koriste sve navedene manipulativne tehnike od praskozorja čovječanstva. Upravo su oni naši genetski arhitekti. Oni su upravljači religijima.

Zašto bi bića koje ima ovakvu superiornost trebala nekakav sporazum sa jednom od ljudskih vlada? Ta nije li ta ljudska vlada samo jedan od njenih robova kojima genetski još od pamtivjeka manipulira? Zašto bi gospodar sklapao ugovor sa robom?

Zašto bi nadalje gospodar kompromitirao svoj položaj i otkrivao sebe i detalje o sebi? Trenutak slabosti? Od bića koje ima životni interes da se među ostalim hrani našem krvlju?

Mislim da se ovoj pojedinosti može dati kredibilitet ako dodamo drugu strana medalje ove priče – postojanje konkurentske respektabilne sile za Sive.
Prisjetimo se za trenutak balansiranja karizmatičnog Tita i njegove Jugoslavije između istoka i zapada. Što bi u hladno-ratovskoj ravnoteži velesila značilo priklanjanje Tita SSSR-u kroz nekakav sporazum? Doista SSSR-ova sila je bila van svake sumnje superiorna onoj Jugoslavije. SSSR jedino u relaciji sa drugom silom NATO-om treba dobrovoljni sporazum od Jugoslavije što bi značilo osjetno pomicanje vage geostrateških interesa u njegovu korist.

Ako promatrate tu sliku bez NATO-a ona doista izgleda nelogično.

Na isti način sama knjiga kratko i povremeno upućuje upravo na tu drugu respektabilnu silu. Nakon prvog šoka i svjedočenja postojanja Sivih tko je prvi kontaktirao američki vladu prije potpisivanja famoznih MJ12 dokumenata? Nordijci – savez Plejađana i Sirijanaca. Ova informacija se podudara sa informacijom iz drugih izvora npr. Sheldan Nidle.
On tvrdi kako ti Nordijci pripadaju zajedno sa još mnogim drugim civilizacijama u Galaktičku federaciju svjetlosti. Savez predstavlja aspekte Svjetla, dobra i pravednosti i ima znatno više moralne kriterije od “Trilater insignia” – saveza Sivih.

Mislim da potreba Sivih da “iskamče” nekakav sporazum od Zemljana jasno upućuje kako nisu gazde na svom teritoriju.

Također to ukazuje na vrlo važan aspekt koji baca sasvim drugačije svjetlo na cijelu teoriju što knjiga nažalost ne čini.

Galaktička federacija poštuje sporazum i izabranu vlast američkog naroda kao izraz slobodne volje američkog naroda ma kako bile grozne posljedice te odluke.
Na stranicama ovog bloga od Sheldan Nidle-a možete čitati dovršetak ove drame. “Trilateral insignia” – savez Sivih je, po njemu, sredinom 1990-ih kapitulirala i priklonila se Galaktičkoj federaciji svjetlosti no članovi MJ-12 nisu prihvatili poraz i nastavili su provođenje plana alternativa 3. Dok ovo pišem, navodno je, u tijeku destabiliziranje njihove moći i mirno uklanjanje s vlasti.

Putnici kroz vrijeme putuju vlakom?

Sivi su dakle vrlo superiorna bića i među ostalim mogu putovati kroz vrijeme. Dapače nekoliko pripadnika tajnih vlada je s njima dobilo priliku otputovati u budućnost i vidjeti III.svjetski rat 2000.godine.

No ista bića koja imaju tehnologiju putovanja kroz vrijeme nisu sposobni putovati hiper-prostorom? NASA je, kako nas knjiga izvještava, detektirala nekoliko velikih objekata koji su se približavali Zemlji. Ispostavilo se da se radilo o matičnim brodovima koji su se smjestili u orbitu oko Zemlje i na kraju spustili u zračne baze američke vojske.

Kako je moguće da bića koja posjeduju znanja i tehnologiju o tajnama putovanja kroz vrijeme nisu u stanju koristiti hiper-prostor za međuzvjezdana putovanja? Npr. naši zemaljski znanstvenici kao što je profesor teoretske fizike Michio Khaku iz New Yorka nas uče kako naša opća teorija relativnosti ima teoretske osnove za jedno i drugo – putovanje kroz vrijeme i putovanje veće od brzine svjetlosti. Dakle imamo bar teoretsko znanje no nemamo tehnologiju. Civilizacija Sivih pak može putovati kroz vrijeme no da bi stigla do Zemlje u svojim brodovima putuje “vlakom”, da se tako izrazim, tako da ih NASA može gledati iz daleka? Čak i ako bi putovali na taj način nemaju li način da maskiraju svoje letjelice? Zemljani imaju kakve takve metode maskiranja svojih borbenih zrakoplova no Sivi koji putuju kroz vrijeme to nemaju?!

Ponudit ću opet isti odgovor kao i gore. Sve upućuje da je cijela klika oko potpisivanja tog sporazuma bila takoreći galaktička senzacija. Savez “Trilateral Insignia” je pridobio Zemljane na svoju stranu ispred nosa Galaktičke federacije svjetlosti.

Vanzemaljski rječnik pojmova

Vrijednost ovog naslova pronalazim u nekoj vrsti rječnika vanzemaljske terminologije, događaja, bića, dokumenata i sl.

Sama knjiga i jest pisana u formi bilješki koje su kasnije dopunjene slobodnim tumačenjima neimenovanih ko-autora. Npr. pri kraju knjige imate citate iz djela Carlosa Castanede – američkog antropologa koji je 60-ih godina izdao desetine naslova iz područja vlastitih iskustava sa šamanizmom i okultnim nasljeđem izumrlih naroda Srednje Amerike. Ironija je što su ti citati u funkciji podrške teorije Sivih kao gospodara Zemljana- koncept žrtve i predatora no s druge strane par pasusa prije se sve okultno (dakle uključujući i radove Castanede) i religiozno opisuje kao potpuno izmanipulirano i kontrolirano?!

Kao posebnu zanimljivost nalazim detaljne opise ET-a (crteži, fizičke, psihičke karakteristike) te specijalnu terminologiju.

Npr. termin EKSTRA-TERESTRIJAL je samo jedan od mnogih definicija bića stranih nama Zemljanima. Tu su još i npr. PARA-TERISTRIJALCI, UNI-TERESTRIJALCI itd.

Doista prava hrpa informacija, iako malo šturih, no ipak na jednom mjestu.

Umjesto zaključka mogu reći da ova knjiga predstavlja nekakvu početnicu za svakog tko se usudi ući u područje teorija o morbidnoj kontroli našeg plavog planeta od strane Sivih i tajnih zemaljskih vlada.